!--
  Home Filosofie Schilderijen Beelden Objecten Links Contact

Schilder: Jochem de Graaf

Biografie:

Jochem de Graaf werd in 1954 geboren.

Schilderen is zijn grote passie, hij is autodidact.

Jochem wordt bij het schilderen vooral geïnspireerd door de mens die hij vervolgens enigszins abstract 'neerzet' op zijn doeken. Zijn manier van werken en materiaalgebruik geven een speciale dimensie aan zijn schilderijen: het reliëf geeft een enorme dieptewerking.

Door lichtinval en schaduwwerking wordt dit nog eens benadrukt. Hij schildert ook graag bloemen. Tulpen, rozen en zonnebloemen vormen een onuitputtelijke inspiratiebron voor hem.

Hij schildert ze op zijn manier in volle, warme kleuren. Soms ook vormt een landschap een aanleiding voor nieuwe ideeën, ook werkt hij ooit wel eens een abstract schilderij uit.

Jochem schildert op linnen. Hij gebruikt verdikkingspasta om de onderwerpen in reliëf te brengen. Met een plamuurmes, dik penseel of spatel brengt hij ze op het doek aan. Met kleinere hulpmiddelen volgt verfijning.

Na droging van de pasta gaat hij met olieverf aan de slag. Op deze manier brengt hij naast reliëf ook kleur aan.

Onderscheid kan nog worden gemaakt tussen zg. hoogkant-doeken waarbij de kunstenaar de hogere zijkanten van de doeken doorschildert zodat deze zonder lijst een prachtig effect aan de wand geven.