!--
  Home Filosofie Schilderijen Beelden Objecten Links Contact

Schilderes: Mechelies van Schendel

Biografie:

Mechelies van Schendel, geboren in 1957 in Oosterhout is reeds 25 jaar werkzaam als docent communicatie en persoonlijke ontwikkeling binnen het HBO onderwijs. Daarnaast is zij gestart met een eigen coachingspraktijk.

Jaren geleden ben ik bezig geweest met aquarelleren, maar heb de laatste jaren ontdekt dat het werken met acrylverf meer bij mij past aldus Mechelies.

Zij is met acrylverf tot de ontdekking gekomen dat ze vooral houdt van het ruwe in schilderijen en werkt dan ook graag met een palletmes.

Mechelies is geboeid door het gedrag van mensen, de ontwikkeling die zij in hun hele leven doormaken en de relaties tussen mensen. Waarom doen mensen wat zij doen? Door jaren onderwijservaring aan mensen in de gezondheidszorg is die interesse steeds verder gegroeid. Dans is altijd een belangrijk onderdeel van haar leven geweest. De oudere mens neemt een steeds prominentere plaats in in onze samenleving en de zorg en aandacht voor hen wordt steeds belangrijker.

Ik schilder daarom vooral figuratief, veel portretten/gezichtsuitdrukkingen en de interactie tussen mensen aldus Mechelies.